Вівторок, 23 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня фізичної культури і спорту

 

image

День фізичної культури і спорту – дуже важливе свято для всієї країни, приурочене всім спортсменам України, як професійним, так і простим любителям. Свято засноване 1994 року та відзначається щорічно у другу суботу вересня. Головна його мета –  популяризація спорту в країні серед молоді та пропаганда здорового способу життя.

Без сумніву, саме фізично і духовно розвинені люди завжди були опорою суспільства, його рушійною силою. Відомо, що заняття фізкультурою загартовують не тільки тіло, а й дух людини, допомагають розвивати такі якості як воля, цілеспрямованість, наполегливість та благородство. 

У нашій державі ще з кінця 19-го століття поширена досить велика кількість європейських видів спорту. Особливо великих успіхів наша країна домоглася в боксі, вільній боротьбі, гімнастиці. До речі, саме художня гімнастика свого часу принесла Україні безліч Олімпійських медалей. А її школа визнана у всьому світі. За всю історію Олімпійських ігор збірна України в різних видах спорту зуміла завоювати більше 400 медалей. А молоде покоління успішно продовжує ці традиції.

Щороку по всій Україні проводиться маса святкових заходів, присвячених Дню фізичної культури і спорту. У містах влаштовуються легкоатлетичні забіги, естафети, змагання, турніри, чемпіонати з окремих видів спорту і т.п.

До Дня фізичної культури і спорту в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого було підготовлено книжкову виставку. Експозиція вміщує літературу, яка розповідає про найвідоміші види спорту в нашій країні, здобутки та досягнення спортсменів та їх роль у формуванні позитивного іміджу країни.

На виставці представлено документи з фондів НБУ імені Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань даної тематики  радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою: вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 8 – 25 вересня 2017 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД