П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки живопису Юлії Сторожевої

«ЛЮБОВ ДО БАТЬКІВЩИНИ»

 

image

7 вересня 2017 року в Арт-галереї Національної бібліотеки імені Ярослава Мудрого відбулася презентація персональної виставки живопису талановитої полтавської художниці Юлії Сторожевої.

В експозиції, яку автор  присвятила Дню незалежності України, представлені 16 неповторних, дивовижних полотен живопису та розписані квітами бойові артефакти – предмети війни, привезені волонтерами з зони АТО: ящики від снарядів, використані гільзи та скриньки від боєприпасів.

Картини і предмети написані майстринею переважно в складний час для України, але мають яскравий насичений колір – віру в краще майбутнє нашої держави.

Учасники презентації відзначили високу професійну майстерність та почуття патріотизму Ю. Сторожевої. Серед них: український художник і педагог, заслужений майстер народної творчості України Євген Пілюгін, заступник генерального директора НБУ ім. Ярослава Мудрого Галина Кириченко, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1986 р., письменник і живописець Володимир Гудов, представники викладацького складу та студентства Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, шанувальники творчості Ю Сторожевої.

              Приємним музичним даруном для присутніх став виступ учасниці та призерки Всеукраїнських  конкурсів і фестивалів, переможниці у щорічній номінації "Пісня року в українському християнстві" Світлани Тимошенко.                                

 

Інформація підготовлена відділом СКД.