Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня незалежності України

 

imageДень незалежності України – це величне свято, яке знаменує волю, демократію, цивілізований розвиток. Відзначається щороку 24 серпня.  Вперше День незалежності України було відзначено 16 липня 1991 року — в пам'ять про те, що — 16 липня 1990 року — Верховна Рада Української РСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України.

Після проголошення Акта незалежності України на політичній карті світу з’явилася нова незалежна, суверенна держава. Одним із найважливіших елементів процесу становлення державності будь-якої країни є визначення національної символіки як невід’ємної ознаки незалежності. Без неї неможливо стати рівноправним членом світового співтовариства. Український народ за тисячі років виробив свої символи, які вирізняли його серед інших народів. Таким символом,  який  має  кожен народ, є прапор. Ним став саме національний синьо-жовтий стяг. Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують як поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символу мирної праці й достатку. Кожний народ, шанує свою історію і свої святині. Незалежність  – найвагоміше надбання, здобуте наполегливою боротьбою і невтомною працею, омріяне в думках численних поколінь багатовікової нашої історії – Київської Русі, Української козацької держави, Української народної Республіки. І сьогодні покоління українців виборює свободу і незалежність, територіальну цілісність нашої держави на її східних рубежах у поєдинку з окупантами і терористами.

З нагоди 26-ї річниці незалежності України, згідно з Указом Президента України «Про відзначення 26-ї річниці незалежності України» та до Дня Державного Прапора України в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжково-ілюстративні виставки, приурочені до одного з головних свят нашої країни –  Дня незалежності України.

На виставках представлені документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань  радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Інформація підготовлена відділом СКД 

 

                         

image

  image     

Виставка експонується за адресою: вул. Михайла Грушевського, 1, 2 поверхзагальний читальний зал № 1. 

 Термін експонування: 21 серпня – 1 вересня 2017 р.

Виставка експонується за адресою:  вул. Набережно-Хрещатицька, 1; загальний читальний зал.

Термін експонування: 21 серпня – 10 вересня 2017 р.


       image  image
 

Виставка «З Україною в серці» експонується за адресою:вул. Набережно-Хрещатицька, 1; читальний зал документів іноземними мовами.

Термін експонування: 21 серпня – 4 вересня 2017 р.

Виставка експонується за адресою: вул. Михайла Грушевського, 1; читальний зал довідково-інформаційного обслуговування, 2-й поверх.

Термін експонування: 21 серпня – 1 вересня 2017 р.