П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Показ художнього фільму режисера Жерома Салля

«Одіссея» (Франція, 2016)

 

image

22 червня 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого у рамках Фестивалю Європейського Кіно відбувся показ художнього фільму «Одіссея» (Франція, 2016).

Увазі глядачів було представлено наймасштабніший пригодницький проект сучасного французького кіно – історія життя легендарного дослідника Світового океану, винахідника, режисера, автора багатьох книг, героя, який відкрив людству «другий космос» Жака Іва Кусто.

Фільм досліджує історію родини Кусто з часу їх переїзду в будинок на березі Середземного моря та  аренди легендарного судна «Каліпсо» і далі веде глядача шляхами життя і мандрів видатного француза.

Знімальна група режисера Жерома Салля фактично повторила експедиційний шлях капітана Кусто. Географія зйомок вражає: Південна Америка, острови Середземного моря, Антарктида…

У головній ролі знімався Ламбер Вільсон, відомий за роллю Меровінга фільмів «Матриця: Перезавантаження» та «Матриця: Революція». Симону Кусто, дружину дослідника зіграла одна з найяскравіших зірок французького кінематографу Одрі Тоту. Також глядачі познайомились з грою молодого французького актора Пьєра Ніньє, який виконав роль Філіппа, молодшого сина легендарного мандрівника.