Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня журналіста

 

image

День журналіста — щорічне професійне свято працівників засобів масової інформації в Україні.

Свято встановлено 25 травня 1994  року Указом Президента України № 251/94 на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів.

За дату святкування визначено 6 червня — день прийняття Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів у 1992 році.

Журналістська професія – це не тільки вміння швидко збирати факти і так само швидко доносити їх до аудиторії, а й навички писати тексти, робити радіорепортажі, знімати і монтувати сюжет, а з огляду на виклики сьогодення – ще й розуміння специфіки і цілей зовнішніх інформаційних інтервенцій, протистояння чужій пропаганді, у тому числі шляхом формування власного інформаційного простору.

До Дня журналіста Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого підготувала книжкову виставку. Увазі користувачів представлено видання, які розповідають про сучасний стан українських засобів масової інформації і перспективи інтеграції вітчизняних мас-медіа у світовий інформаційний простір. Також досліджуються тенденції розвитку міжнародної журналістики в Україні, Європі, світі, розглядаються питання журналістської етики та державної інформаційної політики.

На виставці представлено документи з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою: вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 06 – 26 червня 2017 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД