П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня

«Гармонія Всесвіту»

Перегляд музичного фільму-казки

«Попелюшка»

(до 70-річчя створення фільму)

 

image8 червня 2017 року в рамках Літературно-музичної вітальні «Гармонія Всесвіту» відбувся перегляд музичного фільму-казки «Попелюшка», присвячений 70-річчю його створення.

Він увійшов в золотий фонд радянського кіно і став одним із лідерів прокату, зайнявши 4 місце за переглядом – стрічку подивилися більш ніж 19 мільйонів глядачів

Дивовижний, наївний і одночасно мудрий, казковий фільм «Попелюшка», створений на кіностудії «Ленфільм», вийшов на екрани 24 квітня 1947 року у чорно-білому форматі.

Творцями фільму були: режисери Надія Кошеверова  та Михайло Шапіро, сценарист Євген Шварц, оператор Євген Шапіро.

У 2009 році на студіях «Ленфільм» і американській «Legends Film» фільм пройшов повну реставрацію зображення та звуку і нарешті став кольоровим! Прем'єра кольорової казки відбулася 1 січня 2010 року, через 63 роки з моменту її створення.image

Є  фільми-казки, які супроводжують нас усе життя! «Попелюшка» – казка  про добро і зло, про ненависть і любов, чесність і порядність, про все те, чому нас вчили в дитинстві, зачарувала присутніх у залі. Гра акторів Яніни Жеймо, Олексія Консовського, Эраста Гаріна, Василя Меркурьєва, Фаїни Ранєвської, Олени Юнгер, Тамари Сезеневської викликали багату політру позитивних емоцій.

Фільм «Попелюшка» належить до кращих фільмів минулого століття, але  і сьогодні  заслуговує на те, щоб її  переглядали не лише діти, а і дорослі.

Інформація підготовлена  відділом СКД НБУ ім. Ярослава Мудрого