П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Круглий стіл


«Українська еротична поезія: від народної пісні до наймолодших»


19 травня 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся круглий стіл ВГО «Український клуб» за темою: «Українська еротична поезія: від народної пісні до наймолодших». Ведучий заходу – голова правління Українського клубу Роман Кухарук.

Доповідач – заступник голови правління всеукраїнської творчої спілки Літературний форум Анатолій Горовий розповів присутнім про унікальну українську еротичну культуру, яка досі залишається малодослідженою. Вона увібрала в себе багато дохристиянських вірувань, заснована на жагучій пристрасті та коханні. Головними осередками інтимного спілкування та підбору подружніх пар в Україні були вечорниці, які організовувалися молодіжними громадами. Але інтимні стосунки українців мали певний регламент та традиції. В любощах своїх парубки й дівчата не губили честі – берегли свою цноту до вінця.

Кожен з учасників круглого столу мав змогу долучитися до жвавого обговорення, задати питання, висловити власну точку зору щодо української еротичної поезії.

В організації заходу взяли участь: Український клуб, Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Літературний форум, журнал «Слово і дія», Український парламентський клуб «Нація».

 

Інформація підготовлена відділом СКД