П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики 

«Душу музикою омий»

 

image

9 квітня 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання клубу шанувальників музики, гостем якого був український музичний гурт «Avaye Del».

Зустріч зібрала багатолюдну аудиторію шанувальників музики. Зі вступним словом до присутніх звернувся керівник клубу Ростислав Грибов, який розповів про історію створення гурту та напрямки його творчості.

«Avaye del» – унікальний і єдиний в Україні молодіжний колектив, який грає музику країн Ірану, Близького Сходу і Північної Африки. Його програма побудована на стику традицій, століть і культур. image
Такий собі фантастичний етнофюжен. Музиканти не бояться експериментувати зі звучанням і стилями, розриваючи всі звичні музичні шаблони.

Учасники гурту продемонстрували живі імпровізації на сцені. Дивовижне поєднання оригінальних східних інструментів - даф, дойра, уд, а також скрипки і української бандури створили незвичайне свято музики, яке не залишило нікого байдужим.

Присутні пересвідчилися, що назва гурту "Avaye Del", яка в перекладі означає «мелодія серця», відповідає виконавській майстерності.

Надзвичайно тепла і дружня зустріч завершилася гучними оплесками, подяками музикантам та побажанням творчих успіхів.

 

Інформація підготовлена відділом СКД