Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Зустріч з видавництвом «ВАРТО»

 

 8 квітня 2017 року в гості до клубу «Субота у Бегемота» завітало київське видавництв «ВАРТО».

Головний редактор Олена Насирова розповіла про історію створення видавництва, попередні видання і зосередила увагу  на останній серії видавництва «Київські мозаїки», яка налічує вже 6 випусків.

image

Автор 5-го випуску, кандидат історичних наук Наталія Чувікіна коротко презентувала свою книгу «Ботанический сад на Зверинце»  (2016 р.). Йшлося про історію становлення, будівництва і розвитку Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України – від сміливих нереалізованих довоєнних планів до становлення академічної наукової установи, від висадки на території перших дерев до буйної зелені гігантського парка над Дніпром і Видубицьким imageмонастирем, про видатних вчених – засновників і будівельників Саду.

Автор 6-ї книги серії «Київські мозаїки» «Сонет Андреевскому  спуску» (2017), директор Музею однієї вулиці Дмитро Шльонський  познайомив присутніх з тим як народжувалася книга,  як  відбирався матеріал, окремими цікавими фактами з історії узвозу: про історії і долі київських лікарів і священиків, письменників і художників, архітекторів і поетів, які в різні часи жили і працювали на Андріївському узвозі. Розповів про минуле і сьогодення вулиці.  

Завідуюча відділу соціокультурної діяльності НБУ ім. Ярослава Мудрого Олена Погонець  звернула увагу членів клубу на вдале вирішення серії, характерні  архітектоніку  та  художнє оформлення цих видань й від імені присутніх побажала  працівникам видавництва подальших творчих успіхів.

 

Інформацію підготовлено відділом СКД НБУ імені Ярослава Мудрого.