Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу «Бібліотека і Місто»

Презентація книги Наталії Чувікіної

«Ботанический сад на Зверинце»

(Київ : ВАРТО, 2016).

 

image

28 лютого 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого в рамках клубу «Бібліотека і Місто» відбулася презентація книги Наталії Чувікіної    «Ботанический сад на Зверинце» – п’ятої книги з серії «Киевская мозаика»    

видавництва «ВАРТО».

Це розповідь про історію становлення, будівництва і розвитку Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України – від сміливих нереалізованих довоєнних планів до становлення академічної наукової установи, від висадки на території перших дерев до буйної зелені гігантського парка над Дніпром і Видубицьким монастирем, про видатних вчених – засновників і будівельників Саду.

Окремі розділи присвячені історії древнього київського Звіринця, архітектурним і науковим проектам, втілення яких повністю змінило обличчя цієї місцевості.

Книга містить багатий ілюстративний матеріал та  карту-схему Ботанічного саду із зазначенням цікавих місць, описаних в тексті.

Представляла книгу кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАНУ Наталія Чувікіна.

З коментарями щодо місцевості  Звіринець виступила кандидат історичних наук, відомий дослідник київських печер   Олена Воронцова.  

Про подальші плани видавництва «ВАРТО» повідомила його головний редактор Олена Насирова.

У засіданні взяли участь користувачі НБУ ім. Ярослава, працівники київських бібліотек,  студенти Київського транспортно-технологічного коледжу Київської державної академії водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного та слухачі Університету 3-го віку. 

 

Інформація підготовлена відділом СКД