Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Круглий стіл

«Українська літературна фантастика: вчора, сьогодні, завтра»


17 лютого 2017 року у приміщенні Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відбувся круглий стіл ВГО «Український клуб» за темою: «Українська літературна фантастика: вчора, сьогодні, завтра». Ведучий заходу – голова правління Українського клубу Роман Кухарук.

Доповіді прочитали письменники, члени НСПУ Тимур Литовченко та Наталія Девятко (м. Дніпро), а також бібліограф Юрій Шевела. Вони ознайомили присутніх з українською літературною фантастикою, її основними рисами та особливостями і дійшли висновку, що в найближчій перспективі українська україномовна фантастика посилить свої позиції на літературному ринку, поступово структурується через появу спеціалізованих видавництв, видавничих серій ( включно з електронними) та мережевих ресурсів. В обговоренні також взяли участь голова правління Всеукраїнської творчої спілки «Літературний Форум» Тетяна Іванчук, експерти Українського клубу, члени Літфоруму, а також представники спільноти письменників-фантастів Сусанна Черненко, Наталія Гайдамака, Тетяна Бірюкова, Сергій Чебаненко та інші.

Кожен з учасників круглого столу мав змогу долучитися до жвавого обговорення, задати питання, висловити власну точку зору щодо української літературної фантастики.

Під час круглого столу було розгорнуто виставку видань, які були підписані та  передані до фондів бібліотеки.

В організації заходу взяли участь: Український клуб, Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Літературний форум, журнал «Слово і дія», Український парламентський клуб «Нація».

 

Інформація підготовлена відділом СКД