П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня

«Гармонія Всесвіту»

Вечір сучасного українського романсу

у виконанні заслуженої артистки естрадного мистецтва України

Наталки Полтавець

 

image

16 лютого 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся творчий вечір художниці та співачки Наталки Полтавець.

Наталка Полтавець, донька видатного українського живописця, народного художника України Віктора Полтавця, з дитинства мріяла стати художником. Вона успадкувала від батька проникливе, ніжне відчуття світу та навколишньої природи. Її улюблений жанр – краєвиди.

Картини майстрині і її пісні вражають відвідувачів під час багатьох зарубіжних виставок, серед яких була й художня виставка на Єлисейських Полях у Парижі.

Творчий темперамент художниці, який відображається в її живописних полотнах, водночас виливається в справжню, душевну пісню. Адже дивовижної краси і чистоти голос Наталки Полтавець свого часу високо оцінила народна артистка СРСР, професор Національної музичної академії  України імені П. І. Чайковського Євгенія Мірошниченко.

Справжній романс народжується нещодня. І тому, він має здатність торкатися потаємних струн нашої душі, грати всіма барвами людської особистості. Але мабуть більше за все романс хвилює душу, коли він звучить у живому виконанні. Тоді відчувається незримий, але тісний зв’язок виконавця та слухачів.

На творчому вечорі Наталка Полтавець представила яскраву палітру сучасних українських романсів, які можна почути тільки у її виконанні. Присутні могли насолоджуватися  не тільки прекрасним співом, але й почути розповідь про маловідомих, талановитих українських поетів і композиторів. Гармонійним доповненням під час виступу співачки був вдало підібраний відеоряд, який підсилював сприйняття виконання українського романсу.

Не менш блискучим був музичний супровід лауреата міжнародних музичних конкурсів Леоніда Шаповалова (фортепіано) та випускника Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського Артема Дзегановського (скрипка). У їх виконанні лунали твори М. Скорика, попурі  відомих французьких пісень тощо.

В цей вечір присутні доторкнулися до чар українського сучасного романсу. Хочеться вірити, що він залишиться у пам’яті присутніх і кожна нова зустріч з романсом, українською піснею буде справжнім святом, значною та хвилюючою подією.

 

Інформація підготовлена  відділом СКД