Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики

« Душу музикою омий»,

присвячене до 10 – річчя з часу створення клубу

 

image29 січня 2017 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання клубу, присвячене 10-річчю від часу його заснування.

Зустріч зібрала багатолюдну аудиторію шанувальників музики. Зі вступним словом до присутніх звернувся керівник клубу Ростислав Грибов, який розповів про його історію та здобутки за час свого існування.

Під час зустрічі світ краси, ніжності і добра присутнім подарували – ансамбль старовинної музики «Київ–Бароко», керівник – Поліна Захарян. У виконанні музикантів лунали твори Георга Генделя, Йоганна Крістофора Баха. Емоційний виступ, наповнений силою енергетики і мелодійності поетичного слова у виконанні поета, перекладача, драматурга, музиканта Володимира Каденка не залишив байдужим жодного з присутніх. На завершення виступу, на чисельні прохання гостей клубу, він виконав пісню О. Вертинського «Маленький креольчик».

image

Приємним музичним подарунком став виступ художниці, співачки Наталки Полтавець (концертмейстер, лауреат міжнародних конкурсів Леонід Шаповал). Для багатьох присутніх, котрі знайомі з її картинами, цей виступ став новим одкровенням.

Свої вітання клубу висловив і Олександр Пустовіт – кандидат фізико-математичних наук, професор кафедри філософії Міжрегіональної академії управління персоналом, який неодноразово був доповідачем на його засіданнях.

Слухаючи виступи гостей клубу, аплодуючи  їх проникливому виконанню, присутні не стримували емоцій,  дякували  за щирість зустрічі.

Можна з упевненістю сказати, що ювілейна зустріч клубу шанувальників музики «Душу музикою омий» на довго залишиться у пам’яті всіх присутніх приємністю вражень і насолоди вічною і прекрасною музикою. 

 

Інформація підготовлена відділом СКД