П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

 

«До 25-річчя (1992) затвердження Верховною Радою України національного  

синьо-жовтого прапора Державним прапором України» 

 

image

Державний прапор – невід’ємний атрибут кожної країни, символ її суверенітету, самобутності та спадкоємності державотворчих традицій. Це – стяг правильної геометричної форми із спеціальним забарвленням. Кольори прапора відбивають національні традиції, які ідентифікують певну територію протягом тривалого історичного періоду.

28 січня 1992 року Верховна Рада України прийняла Постанову, яка затвердила національний синьо-жовтий прапор Державним прапором України. Зокрема, у Постанові було зазначено, що Державний прапор України «являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої - синього кольору, нижньої - жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3».

image

З нагоди 25-річчя цієї визначної події у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого створено книжкову виставку. Представлені документи розкривають історичні витоки становлення національного прапору, ґенезу трансформацій, його утвердження і використання як Державного прапору України.

На виставці представлено документи із фондів бібліотеки. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 26 січня – 28 лютого 2017 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД