Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Зустріч з народним артистом України Миколою Рушковським

 

image14 січня 2017 року на Новий Рік за старим стилем, коли в Україні відзначається свято на честь Василія Великого, засідання розпочалося новорічним привітанням від бібліотеки та основною обрядовою дією цього свята – засіванням осель збіжжям.  Голова клубу Анатолій Кончаковський та почесний гість Микола Рушковський щедро засіяли пшеницею і приміщення конференц-залу, і всіх присутніх.

Миколу Миколайовича Рушковського називають Легендою українського театру. Народний артист України, професор, художній керівник акторського курсу Київського державного інституту ім. І. К. Карпенка-Карого, багаторічний керівник Національної спілки театральних діячів України, засновник театральної премії «Київська пектораль», засновник Майстерні театрального мистецтва «Сузір’я» та Нового драматичного театру на Печерську.

Від початку свого виступу Микола Миколайович  захопив увагу членів клубу, які, затамувавши подих, слухали  і спостерігали  гру Великого Майстра. Щиро, невимушено, уміло, елегантно 91-річний діючий актор переповідав свій життєвий і творчий шлях, викликаючи у присутніх почуття співпереживання, розуміння, зачудованості, радості від спілкування зі знаменитим сучасником.  Щедро й охоче Микола Рушковський відповів на поставлені запитання та дарував автографи на своїй книзі «Без антракта», що вийшла 2016 року.

Зустріч з народним артистом України Миколою Рушковським відкрила ювілейний 25-й рік роботи клубу і стала пам’ятним подарункам для всіх його членів.

 

Інформацію підготовлено відділом СКД НБУ імені Ярослава Мудрого.