П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творча зустріч

з доктором мистецтвознавства,  астропсихологом

Галиною Побережною

«Сам собі музикотерапевт»

 

imageВ рамках Літературно-музичної вітальні «Гармонія Всесвіту» відбулася друга зустріч з доктором мистецтвознавства, професором, провідним астрологом, викладачем Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова Галиною Побережною.

Галина Побережна закінчила Національну музичну академію України ім. П. І. Чайковського, аспірантуру Ленінградської  консерваторії ім. Н. А. Римського-Корсакова, Київську Астрологічну академію.

У її творчому доробку  більше 100 наукових публікацій, в тому числі монографій, навчальних посібників: «П. І. Чайковський», «Музика і психіка: Слухати душею», «Українська народна пісня»,  14 книг серії «Музичні крила долі», «Дитина третього тисячоліття дома і в школі» та ін. Наукові праці видані  українською, російською, англійською та польською мовами. Працює над астрологічними прогнозами  історичних подій, що відбуваються в Україні.

На зустрічі йшла мова про вплив  голосу на внутрішні органи людини, лікувальний феномен якого був відомий ще з найдавніших часів. Цілюща сила його окремих звуків і звукосполучень здатна лікувати людське тіло.

Цікавою і корисною була розповідь Галини Побережної про спів, який теж допомагає позбавлятися від стресів, відчувати радість, прекрасний настрій і підвищений життєвий тонус. За допомогою співу можна викликати і висловлювати ті чи інші почуття, приводити в порядок легені, поліпшити кровообіг і колір обличчя, дикцію і постановку розмовної мови, навіть виправляти такий дефект, як заїкання.

Зустріч з Галиною Побережною пройшла надзвичайно тепло і емоційно, яка супроводжувалася цікавими музичними відеороликами та вправами на поліпшення роботи внутрішніх органів.

 

Інформація підготовлена відділом СКД