П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Скайп-конференція на тему

«Електронне урядування:  становлення та розвиток в Україні»

 

image12 грудня 2016 року у рамках міжнародного лекторію Української школи  архетипіки «Закономірності та особливості української трансформації» в Національній парламентській бібліотеці України з метою популяризації результатів досліджень науковців Української школи архетипіки широкому загалу була представлена доповідь Клименко І. В., кандидата фізико-математичних наук, доцента, в.о. завідувачки кафедри інформаційної політики та технологій Національної академії державного управління при Президентові України на тему «Електронне урядування:  становлення та розвиток в Україні».

У доповіді, зокрема, розкрито природу електронного урядування, передумови впровадження, цілі та завдання е-урядування, аналіз складових електронного урядування в контексті вдосконалення взаємодії між органами публічної влади, бізнес-структурами та громадянами. Також висвітлювались питання фундаментальної стратегії країн-лідерів з розбудови електронного урядування, аналіз зарубіжного досвіду, проблеми впровадження електронного урядування в Україні та шляхи їх вирішення.

Доповідь відбулася в режимі скайп-конференції на спеціалізованому каналі YouTube - https://www.youtube.com/channel/UCNSBFQV1Uqac7s9sWufVmgg. Певною новацією стала інтеграція до прямої трансляції віртуального майданчика Національної парламентської бібліотеки України, з якого користувачі НПБУ мали змогу обговорити зміст представленої наукової доповіді.