Вівторок, 21 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творча зустріч з поетесою Людмилою Кравченко 

«Музика миті»

 

image17 листопада 2016 року в рамках літературно-музичної вітальні «Гармонія Всесвіту» відбулася ювілейна зустріч з поетесою Людмилою Кравченко, присвячена виходу її нової поетичної збірки «Музика миті» (Житомир : Рута,  2016).

Для Людмилі Іванівни, лікаря за освітою, подарунком долі стала поезія, яка додавала життєвої сили, дарувала зустрічі з цікавими та талановитими людьми – народною артисткою України Галиною Яблонською, поетом Миколою Сингаївським, письменниками – Ольгою Страшенко, Романом imageКовалем, Олександром Хмельовським, Оленою Артюшенко та ін.

В презентованій поетичній збірці «Музика миті»,  Людмила Кравченко постала перед читачами як перекладач понад 70 віршів  37 зарубіжних поетів. Це перший крок поетеси, який може стати фундаментом наступної її праці.

Ведуча заходу – керівник васильківського літературно- мистецького об’єднання «Багаття калинове», Світлана Дідківська  поділилася своїми роздумами про творчість Людмили Кравченко.

Вечір пройшов у дружній, теплій атмосфері. Приємною окрасою зустрічі було виконання пісень на вірші поетеси фольклорним ансамблем «Любисток» та народним самодіяльним хором з м. Калиновка Васильківського району, співачкою і  композитором Юлією Пльоткою.

Також вітали Людмилу Кравченко з ювілеєм та презентованою збіркою: заслужений артист України, кінорежисер Олександр Інгуша; поет, кінорежисер Василь Трубай; поети – Леонід  Дробот, Інна Ковальчук, викладач кафедри філології Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка Олена Шекера.

На завершення зустрічі присутні почули у авторському виконанні пісні та вірші  Л. Кравченко.

То ж, побажаємо Людмилі Іванівні творчого натхнення, перекладацького повноліття у її довгій дорозі до Мови.

 

Інформація підготовлена відділом  СКД