Середа, 22 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

Презентація нової книги

Миколи Хомича

«Тайна гробницы»

( Київ : «Радуга», 2016)

 

image10 листопада 2016 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулася презентація нової книги київського письменника, мандрівника Миколи Хомича «Тайна гробницы», яка вийшла у видавництві журналу «Радуга» (2016 р.) Презентована книга – гігантське історичне полотно, де основною сполучною ланкою між минулим і сьогоденням, XI століттям і століттям XXI, є кохання, яке об’єднує долі київського князя Ярослава Мудрого і його дружини, шведської принцеси Інгігерд, княжих дітей – Ізяслава, Святослава, Всеволода та їх дружин Гертруди Польської, Оди Штаденської й юної половецької княжни Саакхан.

Зустріч Микола Хомич розпочав з відеопрезентації про роман «Тайна гробницы», в якій розповів присутнім, що саме спонукало його написати цю книгу. За словам автора, це бажання зі своїми героями дізнатись про історію зникнення останків Ярослава Мудрого та чудотворної ікони Миколи Мокрого, які були вивезені під час Другої світової війни до США.

imageПрезентоване видання відзначається захоплюючим, динамічним сюжетом, який постає не мовою сухих дат і перерахуванням подій, що відбулися, а яскравою палітрою фарб почуттів і переживань головних героїв. Змальовані історичні події тримають читача в напрузі до останнього рядка та мають неочікуваний кінець.

 Зустріч зібрала велику аудиторію шанувальників творчості автора – працівників  київських бібліотек і НПБУ, студентів Київського університету імені Бориса Грінченка, Київського національного університету культури і мистецтв, тих, хто цікавиться історією нашої держави та шукає відповіді на одвічні запитання «Для чого ми на цій землі?», «Де починається минуле і куди ми йдемо?», хто любить Київ та його історію.

Серед гостей на презентації були присутні видавці книги, науковці, експерти–консультанти – генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська та  заступник генерального директора заповідника Вячеслав Корнієнко. Розповідь В. Корнієнка про дослідження питання зникнення з Національного заповідника «Софія Київська» останків Ярослава Мудрого викликала жвавий інтерес та чисельні запитання присутніх.

Органічним супроводом  зустрічі було звучання старовинної музики у виконанні керівника українського Ансамблю давньої музики Костянтина Чечені та  відтворення представниками Центру культури та історії "Парк Київська Русь" фрагментів епохи Київської Русі XI століття, а також книжкова виставка «По сторінках історії Софії Київської» з фондів НПБУ.

На завершення презентації генеральний директор НПБУ Тамара Вилегжаніна подякувала Миколі Хомичу за чудову презентацію та побажала автору нових цікавих сюжетів, яскравих  героїв романів, реалізації планів на майбутнє.

 

Інформація підготовлена відділом СКД