Вівторок, 21 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Зустріч з народною артисткою України Ларисою Кадочниковою. 

 

5 листопада 2016 року до клубу «Субота у Бегемота» завітала народна артистка України, лауреат Державної премії України імені Тараса Григоровича Шевченка (1991) Лариса Валентинівна Кадочникова.

Улюблениця шанувальників мистецтва кіно й театру  Лариса Валентинівна перетворила засідання клубу на невеликий спектакль одного актора. Її розповідь перенесла присутніх у середину ХХ століття, у особливу атмосферу тодішнього кінематографу, спілкування зі знаковими особистостями, як то художник Ілля Глазунов, оператор Юрій Іллєнко, режисер Олег Єфремов,  які зіграли велику роль у становленні її як актриси і  Жінки.

Разом з Ларисою Кадочниковою слухачі знову згадували дивовижні зйомки фільмів «Тіні забутих предків», «Білий птах з чорною ознакою», їх творців. Тепло відгукувалася Лариса Валентинівна про театр «Современник», де вона починала як актриса театру, вдячно говорила про Національний академічний театр російської драми ім. Лесі Українки., де працює зараз і де мріє поставити спектакль про роман письменниці Жорж Санд і композитора Фредерика Шопена.

А ще однією мрією актриси залишається бажання перевидати книгу спогадів «Белая птица: полеты наяву и во сне», видану 2008 року  дуже невеликим накладом, що унеможливлює сьогодні для широкої аудиторії знайомство з нею.

Тож учасники зустрічі щиро побажали Ларисі Валентинівні міцного здоров’я,  успіхів у творчості й обов’язкового здійсненя мрій.

 

Інформацію підготовлено відділом СКД НПБУ