Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«Захист прав біженців та внутрішньо переміщених осіб»

 

Кожна людина має право на життя,  

на свободу і на особисту недоторканність.  

/Стаття 3 Загальної декларації прав людини,

прийнята і проголошена резолюцією

217 A (III) Генеральної Асамблеї ООН

від 10 грудня 1948 р.)

 

image У Національній  бібліотеці України імені Ярослава Мудрого створено постійно діючу тематичну виставку «Захист прав біженців та внутрішньо переміщених осіб» на виконання Указу Президента України від 25 серпня 2015 року № 501/2015 «Про затвердження Національної стратегії у сфері прав людини та з метою вдосконалення діяльності щодо утвердження та забезпечення прав і свобод людини і громадянина в Україні, відповідно до частини другої статті 102 Конституції України.

Затвердження Національної стратегії у сфері прав людини зумовлено необхідністю вдосконалення діяльності держави щодо утвердження та забезпечення прав і свобод людини, створення дієвого механізму захисту в Україні прав і свобод людини, вирішення системних проблем у зазначеній сфері.

Події Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року) засвідчили незворотне прагнення Українського народу до побудови правової та демократичної держави, в якій гарантуються та забезпечуються права і свободи людини.

В умовах тимчасової окупації частини території України та військової агресії Російської Федерації в окремих районах Донецької і Луганської областей проблема захисту прав і свобод людини постає особливо гостро. Поряд із першочерговими завданнями щодо зміцнення національної безпеки, подолання економічної кризи, реформування державного управління тощо забезпечення прав і свобод людини залишається головним обов'язком держави та має визначати зміст і спрямованість діяльності держави в усіх її зусиллях.

На виставці представлени документи з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого, в яких розглядаються проблеми захисту прав і свобод людини і громадянина України.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2 поверх  

(загальний читальний зал №1).

Термін експонування: січень 2016 р. – грудень 2020 р.

 

Інформація підготовлена відділом ОК