Середа, 1 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу «Бібліотека і Місто»

Презентація книги-фотоальбому  Дмитра Малакова 

«На  Львівській площі». – Київ: Кий, 2015.

 

image12 жовтня 2016 року в конференц-залі Національної парламентської бібліотеки України відбулося  засідання клубу «Бібліотека і Місто»,  на якому презентувалася нова книга-фотоальбом відомого києвознавця Дмитра Малакова «На  Львівській площі», що побачила світ нещодавно у видавництві «Кий».

Фотоальбом  розповідає про одну з найдавніших площ Києва від далекого минулого до наших днів за  розділами: “За часів Київської Русі”, “У VІІ-ХVІІІ століттях”, “У ХІХ столітті”, “За часів Першої світової війни та Української революції”, “Міжвоєння радянської доби”, “Війна”, “Повоєнні роки”, “1970-і роки”, “Архітектурна спадщина прилеглих до площі вулиць”, “Перебудови на початку ХХІ століття”. Видання містить багатий ілюстративний матеріал.

Зустріч  з Дмитром Малаковим зібрала велику аудиторію тих, хто любить Київ і цікавиться його історією. Серед присутніх, окрім колег і гостей самого автора та працівників київських бібліотек і НПБУ, були студенти Київського університету ім. Бориса Грінченка, Київського національного університету культури і мистецтв, Коледжу морського і річкового флоту Київської державної академії водного транспорту ім. гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного, учні Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер».

Відкрила презентацію директор видавництва «Кий» Зінаїда Каменецька,  яка познайомила слухачів  з діяльністю видавництва, історією співпраці з автором презентованого видання,  планами на майбутнє.

Розповідь досвідченого лектора Дмитра Васильовича Малакова з перших хвилин  захопила аудиторію, а завдяки відеоряду створила атмосферу чудової екскурсії Львівською площею та навколишніми вулицями.

Враження від спілкування з шанованим дослідником значно підсилила виставка книг Дмитра Малакова із фондів НПБУ, підготовлена сектором абонементу, працівники якого гостинно запросили користуватися його послугами.

Насамкінець ведуча, зав. відділу соціокультурної діяльності  Олена Погонець, від імені всіх присутніх висловила щиру подяку за цікаву зустріч, побажала  Дмитру Васильовичу Малакову міцного здоров’я, успіхів у здійсненні мрій і задумів, та  подарувала на згадку ювілейну монету «Національна  парламентська бібліотека України. 150 років».

 

Інформацію підготовлено відділом СКД НПБУ