Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Зустріч з автором книг про Велику Британію Леонідом Гамбургом

 

1 жовтня 2016 року на засіданні клубу відбулася зустріч з автором книг про Велику Британію Леонідом Юрійовичем Гамбургом.

У вступному слові Леонід Юрійович найперше зауважив, що не вважає себе письменником, а скоріше людиною, яка захоплюється певною темою, намагається досконало вивчити її й донести до читача.  З перших слів виступу доповідач полонив присутніх  манерою викладу, бездоганною мовою та, власне, розкриттям заявленої теми.

 Киянин і досі залюблений у рідне місце (місцем проживання сьогодні є німецьке місто Аусбург), за фахом інженер навігаційних систем літаків та ракет, полковник у відставці захоплено поділився тим,  коли і чому зацікавився Великою Британією та що спонукало його до написання книжок про неї.

Всього автором написано п’ять книг, які можна об’єднати під одним заголовком "Британія очима українського джентльмена". Це: «Страна чудес Алисы и Гарри Потера: Приглашение в английскую детскую литературу»,  «Сэр Джон Фальстаф, мистер Пиквик, Дживс и все-все-все. Английский юмор, его литературные и реальные герои», «Английская музыка и ее парадоксы», «Британия. Сотворение спорта», «Английский клуб: рождение, история, традиции, чудачества». А ще статті, есе, начерки  про музику,  малярство, джерела великих творінь тощо. Леонід Гамбург тісно співпрацює з журналом «Радуга». Кілька його книг перекладено українською мовою і успішно використовуються у вітчизняних школах на позакласних читаннях.

Розповідь  Леоніда Гамбурга, його доброзичливе ставлення до слухачів викликали жваве обговорення теми в  аудиторії. Насамкінець члени клубу щиро побажали шановному гостю міцного здоров’я та  натхнення у написанні нових книг.

 

Інформацію підготовлено відділом СКД НПБУ