П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Зустріч

 з доктором мистецтвознавства, професором, астропсихологом

Галиною Побережною

«Сам собі музикотерапевт»

 


image

4 жовтня 2016 року в Літературно-музичній вітальні «Гармонія Всесвіту» відбулася зустріч з доктором мистецтвознавства, професором, знаним  астрологом в Україні, викладачем Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова Галиною Побережною.

У її творчому доробку більше 100 наукових публікацій, в тому числі монографій, навчальних посібників, які  видаються українською, російською, англійською та польською мовами: «П.І.Чайковський», «Музика і психіка: Слухати душею, «Українська народна пісня», 14 книг серії «Музичні крила долі» «Дитина третього тисячоліття дома і в школі» та ін.

Працює над астрологічними прогнозами  історичних подій, що відбуваються в Україні.

Зустріч з Галиною Побережною була присвячена музиці як феноменальному явищу, її давніми стосунками з людиною, мелодійності звуків, що вершать дива, про панування музики над нашими емоціями, які, виявляється, навіть перемагають фізичну біль.

Програма зустрічі була побудована дуже цікаво. Розглядалися питання сучасної концепції здоров’я, механізми лікувальних впливів музики, форми музикальної терапії.

Присутні прослухали музичні твори, які впливають на людину як тонізуючі, розслабляючі, заспокійливі.

Приємною фрагментом зустрічі стало виконання музичних творів маловідомих композиторів Олександром Пустовітом – кандидатом фізико-математичних наук, професором кафедри філософії Міжрегіональної академії управління персоналом.

Зустріч з Галиною Побережною була надзвичайно теплою і емоційною, яка завершилася переглядом  музичного відеоролика та побажанням гостей продовжити зустрічі.

 

Інформація підготовлена відділом СКД