Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація фотовиставки Олександра Маматова

«Заради майбутнього»

 

image18 серпня 2016 року в Національній парламентській бібліотеці України до 25-ї річниці незалежності України відбулася презентація фотовиставки Олександра Маматова «Заради майбутнього». 

Виставка присвячена важливим сторінкам  історії виборювання Україною незалежності в ХХI столітті – подіям Революції Гідності та подвигу учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Автор світлин Олександр Маматов – офіцер запасу Збройних Сил України. Учасник Революції Гідності. Волонтер з першого дня початку АТО. Очолює Всеукраїнську організацію інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій, яка опікується інвалідами війни, допомагає родинам, вдовам та матерям загиблих.

На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні та воїнів  АТО.

Вітальне слово від Міністра культури України Євгена Нищука з нагоди відкриття фотовиставки зачитала начальник відділу бібліотек МКУ Марія Височанська.

У презентації взяли участь: заступник голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Вячеслав Марченко, воїни-учасники АТО, вдови загиблих Героїв України Олена Гуменюк та Ірина Міхнюк, волонтери, які нині продовжують допомагати військовослужбовцям та  місцевим мирним жителям населених пунктів зони АТО, відомі фотохудожники.

Олександр Маматов у своєму виступі прокоментував представлені в експозиції фотознімки, що розповідають про сьогоднішні події на сході країни, про славних захисників Вітчизни, їх військові будні; про емоції і почуття воїнів у хвилини зустрічі та спілкування з ними, і зберігають пам'ять про ГЕРОЇВ  УКРАЇНИ для майбутніх поколінь.

Суттєвим доповненням до фотовиставки стала експозиція воєнних артефактів.

Під час презентації прозвучало музичне вітання від заслуженого артиста України Вячеслава Кукоби – голови Всеукраїнської асоціації «Афганці», голови волонтерського центру «Ветеран-1».

 

Інформація підготовлена відділом СКД.