Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Дня архітектури України»


image1 липня згідно з Указом Президента України   відзначається День архітектури України – професійне свято українських архітекторів і цінителів архітектурних шедеврів країни. В цей день проходить церемонія вручення Державних премій України з архітектури.

image

Архітектура має велику мистецьку силу, її вплив ми відчуваємо на собі скрізь і завжди. Архітектура України різноманітна, говорять, що вона «озвучена дзвонами». Історія храмового  будівництва  налічує тисячоліття. Старовинні храми несуть риси впливу візантійського та романського стилів, готики, бароко та ренесансу. Але в різноманітності шкіл і стилів власне обличчя українського зодчества унікально.

Cучасний вигляд наших міст залежить від працівників  архітектурної галузі.

Національна парламентська бібліотека України з нагоди  свята підготувала книжкову виставку «До Дня  архітектури України». 

В експозиції представлені монографії та публікації з питань історії  пам`яток українського зодчества, розвитку дизайну, з питань методології  роботи архітекторів та   основ сучасного містобудування.

На виставці представлено документи з фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Грушевського, 1; 2 поверх.

Термін експонування: 1 липня  – 1серпня 2016 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД