Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу «Бібліотека і Місто».

Презентація книги Михайла Кальницького

«Набережное шоссе у Святого места»  (Київ: ВАРТО, 2016).

 

image

26 травня 2016 року у Національній парламентській бібліотеці України відбулося чергове засідання клубу «Бібліотека і Місто», на якому присутні познайомилися з книгою Михайла Кальницького «Набережное шоссе у Святого места» (2016) – четвертим випуском серії «Киевская мозаїка» видавництва «Варто». 

Автор книги, відомий києвознавець М. Кальницький детально розповів про початкову ділянку шосе на березі Дніпра, що пролягло від Подолу до пішохідного мосту на Труханів острів.

З цією місцевістю пов’язано велику кількість сюжетів київської історії – хрещення киян князем Володимиром і вшанування пам’яті про цю подію, становлення міського господарства і транспортного зв’язку, найбільш популярні серед місцевого населення форми дозвілля.

Книга містить чисельні ілюстрації, серед них такі, що публікуються вперше. Для доповнення тексту книги ілюстративним матеріалом дослідник використав такі архіви: колекції видавництва «ВАРТО», Д. Рибальченко, С. Сурніна, М.  Кальницького; книжкові та періодичні видання кінця ХІХ – сер. ХХ століття; зібрання: Центрального  державного історичного архіву України у м. Києві, Центрального державного кінофотофоноархіву України  ім. Г. С. Пшеничного, Державного архіву міста Києва, Державного архіву Київської області, Російського державного історичного архіву в м. Санкт-Петербург, наукового архіву Інституту археології НАНУ. Сучасна фотозйомка виконана автором.

 

Інформація підготовлена  відділом СКД