Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги  «Субота у Бегемота».

Презентація книги «Літопис Свято-Троїцької церкви містечка Жванця» (1869-1898).

Львів: АПРІОРІ, 2015.

 

21 травня 2016 року  на засіданні клубу «Субота у Бегемота» було презентовано книгу «Літопис Свято-Троїцької церкви містечка Жванця». Представив дослідження Руслан Нагнибіда, один  із упорядників видання та автор передмови,  археолог, молодший науковий співробітник Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець».

У книзі подано церковний літопис, що заведений при Свято-Троїцькій церкві міста Жванця у 1869 році священиком Архипом Павловським та при нез’ясованих обставинах закінчений в 1898 році протоієреєм Іоанно-Предтеченської церкви міста Кам’янець-Подільського Іоаном Городецьким. Текст літопису подається в оригінальному варіанті без будь-яких поправок. Крім літописного документу в книзі подано інформацію про тогочасні події у сусідніх губерніях та державах.

Книга буде цікава для духовенства, пам’яткознавців, науковців, краєзнавців, викладачів і студентів філологічних та історичних факультетів, учнів загальноосвітніх шкіл й усіх, хто вивчає історію містечок України.

Під час презентації Руслан Нагнибіда говорив не лише про літопис, а й про насичену важливими подіями та фактами історію міста Кам’янець-Подільський, використовуючи багатий фото, фоно та кіноархів.

 Передаючи Національній парламентській бібліотеці України у подарунок презентоване видання, науковець  написав: «Дякую за гостинність! Вірю, що хто братиме до рук книгу, знайде для себе дуже багато цікавих фактів, які привідкриють двері в такий складний і до кінця не вивчений ХІХ вік».

 

Інформацію підготовлено відділом СКД