Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Вечір класичної вокальної музики

 «Музика – вічна і прекрасна»

 

24 травня 2016 року в Національній парламентській бібліотеці України вечір «Музика – вічна і прекрасна» зібрав поціновувачів класичної вокальної музики. Зустріч з музикою, з високим мистецтвом виконання і майстерністю співаків відбулася в рамках Літературно-музичної вітальні «Гармонія Всесвіту».

В концерті взяли участь молоді виконавці – лауреати міжнародних конкурсів Наталія Білоцерківська (сопрано) та Тетяна Асадчева (мецо-сопрано). Партію фортепіано виконала солістка Національного будинку органної та камерної музики України, заслужена артистка Бурятії Лариса Реутова.

Програма складалася з творів західноєвропейських, українських та російських композиторів, арії з опер «Альцеста» Х. В. Глюка,  «Самсон і Даліла» К. Сен-Санса, «Ріголетто» Дж. Верді, «Пікова дама» П. Чайковського, «Сорочинський ярмарок» М. Мусоргського, українські солоспіви М. Лисенка, А. Кос-Анатольського, П. Майбороди та ін.

На завершення концерту  прозвучав твір Платона Майбороди «Київський вальс», який оспівує красу нашого дивовижного міста-красеня Києва у весняну пору, коли знову цвітуть каштани.

 

Інформацію підготовлено відділом СКД