Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Презентація книги

«Татьяна Николаевна Кисельдорф (Булгакова). Воспоминания. Письма». –

 К.: ВД «Личности», 2016.

 

15 травня 2016 року виповнюється 125 років від дня народження російського письменника, драматурга, лібретиста, лікаря, уродженця Києва Михайла Опанасовича Булгакова. 

Напередодні знаменної дати 14 травня  2016 року на засіданні клубу  було презентовано книгу «Татьяна Николаевна Кисельдорф (Булгакова). Воспоминания. Письма», що тільки-но побачила світ  у київському видавництві «Личности».

Поява такої книги стала, безумовно, прекрасним подарунком для всіх шанувальників творчості М. Булгакова. До неї увійшли: спогади першої дружини М.О. Булгакова про спільне життя з письменником в 1913-1923 роках; листи Тетяни Миколаївни до А. П. Кончаковського – одного з засновників музею Михайла  Булгакова у Києві, до друзів і близьких; завершує книгу підбірка спогадів про Тетяну Миколаївну.

Особливо урочистим у цей день був голова Клубу, перший директор Літературно-меморіального музею Михайла Булгакова у Києві Анатолій Петрович Кончаковський, завдяки якому і з’явилося презентоване видання. Окрім роботи по підготовці видання, Анатолій Кончаковський розповів про низку ювілейних булгаковських заходів, що відбуватимуться у Києві, зокрема, про Міжнародну наукову конференцію «М. Булгаков. Ідентифікація. Місце. Час», погашення поштової марки тощо.

Про те, як створювалася книга розповів Юрій Воронцов – автор художнього оформлення, дизайну та комп’ютерної верстки.

Книга і тема викликали підвищений інтерес у присутніх, що виявився у чисельних запитаннях і виступах.   

 

Інформацію підготовлено відділом СКД НПБУ