Неділя, 5 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Зустріч з К. М. Пітоєвою,

 заступником з наукової роботи Літературно-меморіального музею М. Булгакова.

Тема: Сімейний альбом родини Пітоєвих.

 

9 квітня 2016 року до клубу  прихильників книги «Субота у Бегемота» завітала науковий керівник музею Михайла Булгакова, авторитетний театрознавець Кіра Миколаївна Пітоєва зі своїм сімейним альбомом.

Розповідь була присвячена родоводу династії Пітоєвих, починаючи з 4-го покоління. Прізвище Пітоєвих, вірмен за походженням, добре відома в Тбілісі. Це були досить великі промисловці, а водночас – захоплені театрали. Завдяки їм в Тбілісі були створені і утримувалися певний час Драматичний та Оперний театри. Одним із найвідоміших у родині був французький актор Жорж Пітоєв.

Розповідь торкалася і багатьох інших представників родини у різних поколіннях і розгалуженнях, документальним свідченням життя і діяльності яких став винятково цікавий сімейний альбом, розпочатий родиною ще у 80-і роки ХІХ століття.

 Великого розміру, у оксамитовій оправі, на дуже хорошому папері, з обов’язковими аркушами цигаркового паперу, альбом містить не лише фотографії, а й рукописні записи про події, що відбувалися протягом 2-х століть. Знайомство і вивчення таких  фотографій і записів відкриває великий пласт матеріальної культури.

Виступ К. Пітоєвої був сприйнятий вдячно присутніми і викликав у багатьох особисті спогади про свої родини та підтвердив думку про те, що занурення у події минувшини є надзвичайно важливим для майбутнього.


Інформацію підготовлено відділом СКД НПБУ