П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Лекція на тему

«Превентивні поліцейські заходи: поняття та особливості» 

(у рамках проекту «Моя нова поліція:

громадська підтримка реформи Національної поліції»)

 

15 березня 2016 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулася лекція на тему «Превентивні поліцейські заходи: поняття та особливості», яку прочитав юрист-консультант ТОВ «Інформаційно-юридична служба «Альфа» Олексій Самусь.

Захід проходив у рамках проекту «Моя нова поліція: громадська підтримка реформи Національної поліції», який передбачає вибудувати довіру та встановити плідні стосунки між новою поліцією та громадянами, для яких вона працює і яких має захищати.

Реформування системи Міністерства внутрішніх справ України є однією з центральних подій сучасної Української держави, яка має суспільний резонанс і підлягає пильній увазі з боку громадськості. Одним із рішучих кроків влади на шляху перетворень є прийняття Верховною Радою України Закону України «Про Національну поліцію», який визначає загальні засади функціонування поліцейських підрозділів та їх окремих посадових осіб.

Відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» для охорони прав і свобод людини, запобігання загрозам публічній безпеці і порядку або припинення їх порушення поліція має право застосовувати в межах своєї компетенції поліцейські превентивні заходи та заходи примусу.

По закінченні лекції відбувся прийом громадян з правових питань.

 

Інформація підготовлена відділом ОК