Вівторок, 21 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Спільне засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» та

клубу любителів музики «Душу музикою омий». 

Тема: Презентація книги

Г. Побережної «Ребенок третього тысячелетия дома и в школе»

(Київ: ДИА, 2015)

 

image12 березня  2016 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулося спільне засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» та клубу любителів музики «Душу музикою омий».

Гостем і доповідачем засідання була відомий доктор мистецтвознавства, організатор і керівник Київського центру арт-терапії і психодіагностики Галина Побережна, яка презентувала свою монографію «Ребенок третьего тысячелетия дома и в школе».

Книга Галини Побережної викликала жвавий інтерес у присутніх. В цій монографії автор розкриває місце і роль музики у вихованні не тільки дітей, але й батьків, а також пропонує революційну систему методів на основі використання у виховному процесі новітніх досягнень музикотерапії. Ідеї автора, можливо, занадто сміливі, але вони цілком адекватні часу.

Про автора: Галина Побережна – доктор мистецтвознавства, професор, музикотерапевт, астропсихолог, організатор і керівник центру арт-терапії та психодиагностики (Київ). Закінчила Київську консерваторію ім. П. І. Чайковского, аспірантуру Ленінградської консерваторії ім. Н. А. Римського-Корсакова, Київську Астрологічну академію. Коло наукових інтересів зосереджене на перехресті наукових дисциплін: навколо сакральних аспектів музикального мистецтва, проблем типологии творчої особистості, музикальної терапії та астрології.

Розробляє напрямок астромузики. Автор більше як 100 наукових публікацій, в тому числі монографій, учбових посібників. Наукові праці видані українською, російською, англійською і польською мовами.

 

Інформація підготовлена відділом СКД