Середа, 1 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Міжнародний день рідної мови

 

image

Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам.

Щорічно, починаючи з 2000 року, 21 лютого в усьому світі відзначається День рідної мови, проголошений 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою сприяння мовному і культурному розмаїттю та багатомовності.

Окрім того, організація вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги. Одним з методів порятунку лінгвістичного багатства планети експерти називають вивчення іноземних мов.

В Україні це свято існує з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.

Традиційно до свята Національна парламентська бібліотека України підготувала книжкову виставку. Увазі користувачів пропонується література, яка висвітлює питання етнонаціональної політики та розвитку полікультурного простору нашої держави. Експозиція містить законодавчі документи та матеріали, наукові збірники, матеріали науково-практичних конференцій, монографії, довідкові видання та іншу літературу з питань етнополітики та національних відносин в Україні.

На виставці представлено документи з фондів НПБУ. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

            Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1; 2-й поверх.

            Термін експонування: 21 лютого 2016 – 15 березня 2016 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД