Середа, 1 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Кіномистецька вітальня

Показ документального фільму

«Василь Симоненко. Тиша і грім»

 

image3 лютого 2016 р. в Національній парламентській бібліотеці України відбувся показ документального фільму «Василь Симоненко. Тиша і грім» (2015). Автор сценарію і режисер – Ірина Шатохіна. Співавтор сценарію і ведучий – доктор історичних наук Юрій Шаповал.

Витязь української літератури. Так найчастіше говорять про Василя Симоненка. Поет і журналіст, він вважається одним із найяскравіших представників "шістдесятників". І хоча за життя поета світ побачили всього два видання – збірка поезій «Тиша і грім» (1962) і казка «Цар Плаксій і Лоскотон» (1963), сьогодні його ім’я  серед класиків української літератури ХХ століття.

Василь Симоненко – знакова постать другої половини минулого століття не тільки у розрізі мистецькому, літературному, а й у контексті суспільному. Саме про це говорили гості вітальні: сценарист і режисер кінострічки Ірина Шатохіна, співавтор, доктор історичних наук Юрій Шаповал; поети – Іван Драч, Петро Засенко; доктор філологічних наук Анатолій  Ткаченко.

Чудовим доповненням до розмови слугувала книжкова виставка видань поета з фондів НПБУ. Адже книги, які  засвідчують його любов до Батьківщини,  свого народу, волю до життя,  у час нинішніх змін перетворилися у  своєрідний камертон для українського суспільства.

Після перегляду кінострічки відбулося жваве  обговорення  фільму глядачами.

Учасниками заходу були студенти Київського університету імені Б. Грінченка, працівники міських бібліотек,  шанувальники творчості Василя Симоненка.

 

Інформація підготовлена відділом СКД