Четвер, 9 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу «Субота у Бегемота»

Презентація книги В. А. Гусєва та Л. П. Рофварга

«Харьков книжный второй половины ХХ века». – Киев: ИД «Личности», 2015.


image

Передноворічне засідання клубу «Субота у Бегемота» відбулося 26 грудня 2015 року. Гостями клубу були відомий харківський колекціонер Володимир Гусєв та видавець Юрій Белецький, які презентували щойно видану книгу  В. А. Гусєва та Л. П. Рофварга «Харьков книжный второй половины ХХ века». – К.: ИД «Личности», 2015.

Як зазначив один із авторів книги Володимир Андрійович Гусєв: «це перша за останні шістдесят років книга, яка розповідає про харківських книголюбів, збирачів і колекціонерів книжкових раритетів. Автори не лише запрошують читача у світ харківських книжників другої половини ХХ століття, але й захоплено розповідають про бібліотеки і книжкові пристрасті відомих бібліофілів того часу, таких як В. М. Жаботинський, О. М. Подкопай, І. А. Ткальський, І. Я. Каганов, О. М. Фінкель, О. П. Юхно та ін.

Видання адресоване всім тим, хто цікавиться, любить, знає, збирає і читає книги.

Розповідь Володимира Гусєва, доповнена документальним відеорядом, захопила аудиторію і викликала зацікавлене обговорення.

Книга надрукована у кількості 150 примірників, які пронумеровані І-ХХV і 26-150. Примірник № 78 подаровано В. Гусєвим  НПБУ з дарчим написом: «В дар Национальной парламентской библиотеке Украины. Подпись. 26.12.15»

 

                                                           Інформацію підготовлено відділом СКД НПБУ