Четвер, 9 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

 

image1 грудня у всьому світі відзначається як Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Концепцію Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом було запропоновано в 1988 році під час Всесвітнього саміту міністрів охорони здоров'я за програмами профілактики СНІДу. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

Перші повідомлення про ВІЛ/СНІД з’явилися в США у 1981 р. З того часу кількість хворих на ВІЛ-інфекцію невпинно збільшується. Перша п’ятірка країн, де найшвидше прогресує поширення ВІЛ — Китай, Індія, Нігерія, Ефіопія та Росія.

Проблема епідемії ВІЛ/СНІД в Україні, незважаючи на зусилля державних, неурядових і міжнародних організацій, стоїть надзвичайно гостро. За темпами зростання епідемії ВІЛ/СНІД Україна посідає одне з провідних місць на Європейському континенті. Масштаби епідемії продовжують збільшуватися, що свідчить про недостатність профілактичних заходів.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в Національній парламентській бібліотеці України підготовлено книжкову виставку.

Представлена література  висвітлює основні аспекти ВІЧ-інфекції, яка охопила увесь світ. Низка видань, зокрема, «ВІЛ/СНІД в Україні», «Комплексна зовнішня оцінка національних заходів з протидії СНІДу в Україні», «Соціально-економічні наслідки епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні: прогнозування, моделювання, оцінка», містять комплексний аналіз ситуації, яка склалася в Україні навколо проблеми ВІЧ/СНІДу, а також рекомендації фахівців щодо профілактики цієї небезпечної хвороби.

На виставці представлено документи з фондів НПБУ. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1; загальний читальний зал.

Термін експонування: 01 – 14 грудня 2015 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД