Четвер, 9 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«Україна в пошуках Нобеля»

Перспективи отримання Нобелівської премії сучасними українськими авторами


3 грудня 2015 р. в Національній парламентській бібліотеці України  у рамках заходу  «Україна в пошуках Нобеля» відбулося обговорення питання перспектив отримання Нобелівської премії сучасними українськими авторами та презентація книжок видавництва «Фоліо» із серії «Бібліотека нобелівських лауреатів», «Карта світу», «Бібліотека світової літератури».

З вітальним словом до присутніх звернулась Генеральний директор НПБУ Тамара Вилегжаніна. Вона підкреслила важливість такої зустрічі та висловила думку щодо необхідності підтримки державою майбутніх кандидатів з України на Нобелівську премію, які зробили значний внесок у розвиток суспільства, науки та літератури.

Про історію заснування і присудження найпрестижнішої міжнародної премії Нобеля та проблеми, які виникають навколо висунення кандидатів, виступили: ведучий заходу  –  Герой України,  український політик, поет Іван Драч; журналіст, культурний діяч Віталій Абліцов та генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький, який розповів про перспективи діяльності видавництв в Україні щодо виходу в світ книг нобелівських лауреатів.

Захід супроводжувався презентацією книг видавництва «Фоліо» із серії «Бібліотека нобелівських лауреатів», «Карта світу», «Бібліотека світової літератури».

В обговоренні питання свої думки висловили: письменник Василь Базів;  професор, східнознавець – тюрколог Григорій Халимоненко та народний художник України, майстер мікромініатюр Микола Сядристий.

 

Інформація підготовлена відділом СКД