Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги Максима Бутченка

"Художник войны"(2015)

 

image12 листопада 2015 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулася презентація книги Максима Бутченка «Художник войны», яка вийшла у 2015 році у видавництві «Фоліо».

"Художник війни" – це історія сучасної України, що показана крізь призму доль маленьких людей, які беруть участь у військовому протистоянні на Донбасі.

Автор книги Максим Бутченко, який добре розуміє, що відбувається в регіоні, намагався пояснити присутнім природу істинного Донбасу, розповісти про його життя в цей складний період. Окреслив причини, які змусили місцевих жителів погодитися на "російський світ" і стати прихильниками відділення від України та як симпатики сепаратистів поступово змінюють свої уподобання на користь України.

У центрі твору показана реальна історія двох братів: Антона, що  не став художником, як мріяв, а змушений був заробляти гроші в шахті. У серці – нереалізований талант, навколо – злидні і тяжкий побут. І коли починається війна, він знаходить себе в «ополченні». Другий брат, Сергій – повна Антонова протилежність, він матеріально забезпечений, живе за кордоном і підтримує офіційну українську владу.

Чи зможуть  вони порозумітися  в світі, де стикаються ненависть і любов, справедливість і жорстокість, життя і смерть?..

Про художню цінність, своєчасність виходу цієї книги розповів генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький, який  також підкреслив, що «Художник войны» є однією з перших книг, що висвітлює події на Сході України.

Під час зустрічі, модератор – журналіст Ілля Лукаш та присутні задавали Максиму Бутченку питання про те,  чи зможуть мешканці Донбасу осмислити, що насправді відбувається в регіоні, які він бачить шляхи щодо примирення Заходу і Сходу України, цікавились планами  письменника на майбутнє.

 

         Інформація підготовлена відділом СКД НПБУ