Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Вечір пам’яті фотохудожника Володимира Лапшина

 

image

16 жовтня 2015 року в Національній парламентській бібліотеці України відбувся вечір пам’яті фотохудожника з міста Горлівка Донецької області Володимира Германовича Лапшина. Експозиція «Планета Володимира Лапшина», що розгорнута в конференц-залі бібліотеки і містить  41 світлину автора, зібрала колег, друзів, знайомих, рідних  Володимира Германовича.

З теплотою і гордістю згадували свого земляка – видатного Майстра фотографії, лауреата і призера безлічі міжнародних конкурсів, що своїми роботами досягнув світового визнання, дружина Валентина та учасники вечора.

Володимир Лапшин створив свій неповторний стиль індустріальної фотографії, чим зачарував і закохав у донецький край тисячі людей з різних куточків планети. Знімки автора дали змогу зазирнути у серце рідного Донбасу і, водночас, відобразити  романтику  шахтарського краю. Він підкорив  більше 20-ти териконів, спускався в шахти, унаслідок  чого була створена прекрасна серія ексклюзивних фотографій. Піднімався у височінь на борту вертольота, щоб їз висоти пташиного польоту  увічнити красу рідного краю. Вперше побачив терикони такими, якими до нього не бачив ніхто – схожими на незвідані землі інших планет, і, як справжній художник, показав їх потужну первозданну красу, відкрив її для глядача.

Пропонована  фотовиставка містить світлини, що є частиною фотокниги Володимира Лапшина «Планета Донбас», яку презентував Голова Національної спілки фотохудожників України Едуард Странадко і передав її до фонду бібліотеки.

 

Інформація підготовлена відділом СКД.