Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

16 вересня 2015 року відбулася зустріч керівництва Національної парламентської бібліотеки України з делегацією від Міністерства культури Чеської Республіки: Радником Міністра Павлем Жачкем, директором Слов’янської бібліотеки Національної бібліотеки Чеської Республіки  Лукашем Бабкою та директором Чеського центру Луцією Ржегоржіковою.

Генеральний директор НПБУ Тамара Вилегжаніна коротко ознайомила чеських колег з історією та основними напрямами діяльності очолюваної нею установи, наголосивши на значному досвіді участі у міжнародних проектах та досягненнях в оцифруванні книжкового фонду. Яскравим прикладом цього є створена фахівцями НПБУ Електронна бібліотека «Культура України», яку презентувала гостям заступник генерального директора з питань використання нових інформаційних технологій Світлана Бакан.

Обговорювалися перспективи співпраці українських та чеських бібліотек та можливості партнерства у проектах Програми «Креативна Європа», зокрема щодо оцифрування національного культурного надбання.

 

зустріч керівництва Національної парламентської бібліотеки України з делегацією від Міністерства культури Чеської Республіки