П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги 

«Іловайськ»

 

image

3 вересня у Національній парламентській бібліотеці України відбулася презентація книги Євгена Положія «Іловайськ», яка вийшла у видавництві «Фоліо» і розповідає про трагічні події річної давнини.

Новий роман Євгена Положія, українського письменника, журналіста, громадського діяча та головного редактора газети «Панорама», – розповідь про війну без купюр та сантиментів. Текст побудовано на реальних подіях – свої історії авторові розповіли близько 100 очевидців жахливих подій.

Євген Положій писав роман одразу двома мовами: оповіді очевидців автор записував тією мовою, якою говорив респондент, відтак перекладав їх. Отож, книга має дві повноцінні авторські версії: українську та російську.

Під час заходу автор поділився своїми враженнями від відвідування Іловайська, зустрічі з бійцями АТО і жителями міста.

У залі відбулася емоційна дискусія стосовно подій під Іловайськом, присутні висловлювали свої думки і свої почуття. Багато було запитань до самого автора, який у своєму романі вшанував загиблих в «Іловайському котлі», подарував продовження їхнім життям – у слові, в пам’яті, у плині віків.

Участь у презентації взяли: Олександр Красовицький, генеральний директор видавництва «Фоліо»; Олександр Афонін, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів; Андрій Курков, український письменник; учасники подій, описаних в романі; родичі загиблих під Іловайськом; користувачі бібліотеки.

Євген Положій та Олександр Красовицький передали частину тиражу роману «Іловайськ» Всеукраїнській акції «Бібліотека українського воїна», у рамках якої книга поповнить фонди бібліотек гарнізонних Будинків офіцерів.

Усі охочі змогли отримати автограф автора.

 

Інформація підготовлена відділом ВОК