Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня знань

Книжкова виставка


image

1 вересня в Україні це не просто початок осені. Для мільйонів школярів, студентів, їхніх батьків, а також для вчителів і викладачів це справжнє свято — День знань. Із цього дня починається офіційний навчальний рік у всіх навчальних закладах нашої країни та деяких інших країн.

На офіційному рівні  як свято День знань офіційно відзначається  з  1 вересня 1984 року.  Це завжди був робочий і навчальний день, коли в школах починається новий навчальний рік, проводяться урочисті лінійки і різноманітні святкові заходи, на яких особлива увага приділяється звичайно ж першокласникам, тим, хто вперше сідає за шкільну парту. Для решти учнів і студентів цей день також наповнений різноманітними святковими заходами. Прийнято в цей день дарувати квіти своїм вчителям.  У середніх спеціальних та вищих навчальних закладах, як правило, обходяться без лінійок або влаштовують лінійки лише для першого курсу. У школах проходить перший святковий урок, який кожного року має різні теми.

До Дня знань у Національній парламентській бібліотеці України підготовлено книжкову виставку.

Експозиція презентує видання присвячені навчанню, вихованню, дозвіллю та відпочинку дітей і юнацтва.

На виставці представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1;  2-й поверх.

Термін експонування:   1 – 10 вересня 2015 р.

 

 Інформація підготовлена відділом СКД