Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» 


Тема:  1. «Історія написання Пересопницького Євангелія та здійснення його                

                  факсимільної копії».

            2. Звіт про роботу клубу в 2014 – 2015 рр. 

13 червня  2015 року на засідання Клубу завітали керівники Видавничого дому «АДЕФ–Україна» – генеральний директор Ігор Шпак та виконавчий директор Алла Істоміна. Вони познайомили присутніх з дивовижною історією створення та побутування однієї з найяскравіших  пам’яток вітчизняного книгописання – «Пересопницького Євангелія».

Про те коли, де і ким була написана визначна пам’ятка староукраїнської мови, як складалася її доля продовж більш  450 років, з якими труднощами зустрілися видавці, приступивши до роботи над її факсимільною копією, натхненно розповіла Алла Олегівна Істоміна. Продовжив розповідь про значення унікального проекту – створення факсиміле та його ролі у висвітленні української книжної культури – Ігор Володимирович Шпак.

Обидва виступи супроводжувалися багатим відеоматеріалом. Окрім того, видавці подарували можливість членам клубу  погортати факсимільне видання, зфотографуватися з ним на пам'ять.

Друга частина засідання була присвячена звіту про роботу клубу в 2014–2015 роках, з яким виступив голова клубу Анатолій Кончаковський.

 

Інформація підготовлена відділом СКД НПБУ