Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня журналіста України

 

image

День журналіста щорічно відзначається в Україні 6 червня – в день прийняття Спілки журналістів України в 1992 році до Міжнародної федерації журналістів. Відповідний Указ Президента України був підписаний у 1994 році.

День журналіста - це не тільки професійне свято працівників засобів масової інформації. Це свято всього людства, тому що важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події і факти нашого життя.

Адже, хто володіє інформацією – володіє світом.

Ніщо у сучасному світі високих технологій і шаленого ритму життя не коштує так дорого як інформація. Слово – потужна зброя. Журналістам відомо, що словом можна надихнути на подвиг, або просто знищити. Тому професійність журналіста - в обережному і виваженому ставленні до кожного слова. Роль журналістів у демократичному суспільстві постійно зростає, особливо зараз, коли сучасний інформаційний ринок набирає обертів і стає більш мобільним і швидкісним.

У цей день всі журналісти українських ЗМІ приймають вітання і самі вітають колег та друзів. Існує також традиція приурочувати до цього свята нагородження грантами, преміями за журналістську працю.

До Дня журналіста України в Національній парламентській бібліотеці України підготовлено книжкову виставку. Експозиція вміщує видання, які розповідають про сучасний стан українських засобів масової інформації і перспективи інтеграції вітчизняних мас-медіа у світовий інформаційний простір. Також досліджуються тенденції розвитку міжнародної журналістики в Україні, Європі, світі, розглядаються питання журналістської етики та державної інформаційної політики.

На виставці представлено документи з фондів НПБУ. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 5 червня – 21 червня 2015 р.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД