Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image

Презентація книги Юлії Івашко та Лі Шуань

«Модерн Западной Европы, Украины и Китая: пути трансформации и имплементации»

идавництво «Фенікс», 2015 )


25 травня в Національній парламентській бібліотеці України відбулася презентація книги Юлії Івашко та Лі Шуань «Модерн Западной Европы, Украины и Китая: пути трансформации и имплементации», що вийшла у видавництві «Фенікс» 2015 року.

Презентацію провела автор книги Ю. Івашко,  у творчому доробку якої понад 500 наукових та науково-популярних статей у збірниках, журналах «Сучасне будівництво», «Київська старовина» та ін.

Вдало склався авторський тандем цієї книги.  Ю. Івашко багато років займається дослідженням специфіки стилю модерн в Україні, взаємовплив європейського модерну та китайської і японської культур. Вивчення архітектором Лі Шуань європейського модерну на території Китаю дало можливість об’єднати погляди на модерн, як міжнаціональне явище та розширити загальноприйняту уяву про цей стиль. 

Під час презентації автор книги розповіла присутнім коротку історію виникнення і поширення модерну в Західній Європі, Україні та Китаї, а на завершення виступу продемонструвала під древню китайську музику відеопрезентацію світлин споруд, оформлення інтер’єрів, старовинних листівок у стилі модерн, що розміщені у виданні.

Серед присутніх було багато студентів Київського національного університету архітектури і будівництва та бібліотечної спільноти, які мали хорошу нагоду поспілкуватися з автором та поставити чимало запитань щодо її прихильності саме стилю модерн.

 

Інформація підготовлена відділом СКД