Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу «Бібліотека і Місто»  

 

Презентація книги  

Аркадія Третьякова «Привіт з Хрещатика»


image

Книга Аркадія Третьяова  «Привіт з Хрещатика» побачила світ у видавництві «Либідь» 2015 року у серії «Твій Київ».

 Започаткована минулого року серія «Твій Київ» запрошує зануритися в неповторну ауру давнини і сучасності. Будинки, як живі скрижалі минулого, пам’ятки і вулиці, де б’ється пульс епох, постаті і події, вписані у багатовікову долю міста… Перед читачем серії постають історичні скарби, навіть цікавіші за легенди. Під знаком серії вже видано 5 книжок, остання з них  і була предметом уваги на засіданні клубу «Бібліотеа і Місто», що відбулося 27 травня.

Подорожуючи сторінками книги уздовж Хрещатика і вглиб історії, читач побачить не лише кардинальну зміну архітектурного обличчя головної вулиці міста, а й її еволюцію від комерційно-розважальної до переважно адміністративно-представницької. Це певним чином відображає і поступ самого Києва від колись провінційного міста до рангу столиці держави, що орієнтується на Європу.

Ілюстративний відеоряд значно збагатив розповідь дослідника, що  викликала неабиякий інтерес у присутніх.

А на початку зустрічі прекрасний настрій у слухачів створив виступ доцентів Національної музичної академії України  кафедри скрипки Ніни Сиваченко та кафедри фортепіано Тетяни Юшко. У їх виконанні прозвучали "Романс" славетного киянина Рейнгольда Гліера,  "Слов’янський танець" Антоніна Дворжака  та пісня "Києве мій", що стала офіційним  гімном  столиці України, видатного українського композитора Ігоря Шамо.

 

Інформацію підготовлено відділом СКД НПБУ