Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

До Дня Європи в Україні

 

image

З моменту набуття Україною незалежності у 1991 році Європейський Союз та Україна динамічно розвивають відносини один з одним.

Україна є пріоритетним партнером ЄС у рамках Європейської політики сусідства та Східного партнерства. Правові засади відносин  ЄС – Україна базуються на Угоді про партнерство та співробітництво між Україною та ЄС.

Відносини ЄС та України дали можливість вийти за межі співпраці і  сягнути поступової економічної інтеграції та поглиблення політичного співробітництва.

Підписання політичного положення Угоди про Асоціацію між ЄС та Україною навесні 2014 р. стало підтвердженням спільного прагнення ЄС та України до політичної асоціації та економічної інтеграції.

Щорічно, відповідно до Указу Президента України,  з  2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається  День Європи.

Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи.

Дні Європи в України – це прекрасна можливість дізнатися найцікавіше про Європейський Союз та його відносини з Україною, познайомитися з культурою європейських країн, зустрітися з цікавими людьми та обговорити питання сьогодення.

У 2015 році святкування Днів Європи тематично об’єднані пошуком ідей для розвитку міст, здорового способу життя та розвитку громадянського суспільства. Представництво Європейського Союзу в Україні у співпраці з 10-ма містами України провело різнопланові заходи, які нагадали  громадянам про європейськість України, її потенціал та інтелект.

Національна парламентська бібліотека України долучилась до святкування Дня Європи, підготувавши   книжкову виставку До Дня Європи в Україні.

В експозиції представлені документи про Європейський Союз, сьогодення  країн-членів Євросоюзу, роль Європейського Союзу в світі та законодавчі матеріали ЄС .

Монографії, матеріали наукових конференцій та публікації знайомлять з правовими засадами та програмами співробітництва Європейського Союзу та України (програма Європейської політики сусідства та програма Східного партнерства, Угода про партнерство та співробітництво між Україною та ЄС) та діяльністю Представництва ЄС в Україні.

Книжкова виставка   презентує  літературу  з актуальних питань євроінтеграційного курсу України до Європейського Союзу  в галузі політики, права, економіки, фінансів, науки та культури.

В експозиції представлені документи та публікації із фондів НПБУ. Для пошуку інших  документів  цієї тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та  традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул.Набережно-Хрещатицька, 1; 4 поверх, читальний зал.

Термін експонування: 17 травня –  1червня 2015 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД