Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня довкілля

image

День довкілля відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98.

Збереження, відтворення та раціональне використання природних ресурсів є пріоритетною складовою державної екологічної політики. Всі ми добре усвідомлюємо, що повноцінне життя людини можливе лише в умовах відтворення спільними зусиллями екологічно сприятливого навколишнього середовища.

Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху. Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) - Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

В 2015 році свято припадає на 18 квітня.

До Дня довкілля в Національній парламентській бібліотеці України підготовлено книжкову виставку. Експозиція вміщує літературу про природоохоронну діяльність, матеріали конференцій, присвячених навколишньому середовищу та екологічній безпеці, а також – статті з періодичних видань.

На виставці представлено документи з фондів НПБУ. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 17 квітня – 5 травня 2015 р.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД