Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Кіномистецька вітальня

 Перегляд документального кінофільму «Пасха»


image

Чудовою нагодою для привітання колег нашого закладу із світлим святом Пасхи стало чергове засідання Кіномистецької вітальні, яке відбулось 15 квітня в Конференц-залі НПБУ.

Свято Пасхи відзначають мільярди людей у всьому світі. Це головне свято християн різних конфесій і національностей, яке встановлено на честь Воскресіння Ісуса Христа і символізує відродження та оновлення світу. Протягом тисячоліть Свято Пасхи поєднало у собі церковні канони, народні традиції, побутові звички. З іншого боку, це частина історії сучасної цивілізації, філософія, духовний пласт Всесвітнього масштабу. Саме такий концептуальний задум було покладено в основу документально-дослідницького фільму «Пасха», який було запропоновано до перегляду гостям Кіномистецької вітальні.

Фільм, підготовлений творчим об’єднанням «Собор Воскресіння Христового» (2011, режисер – Олена Каретник), повертає глядача в прадавні часи і запрошує до цікавої подорожі по місцях, де відбувались великі події, що змінили хід історії людства. Кінострічка розповідає про нові відкриття біблеїстів, археологів та піднімає завісу історичних тайн і хитросплетінь.

Після перегляду кінострічки гостей було запрошено до святкового столу, де в теплій затишній атмосфері учасники заходу привітали один одного із Воскресінням Христовим та продовжили спілкування.